Aralık 08, 2012

Erişte Salatası

Tarif Portakal Ağacı'na ait.
Bu salatayı isterseniz evde yapılan erişteyle isterseniz marketteki hazır erişteyle yapabilirsiniz. Ben hazır erişte kullamdım o yüzden biraz büyük görünüyorlar:)

Yarım paket erişteyi haşlıyoruz. 4-5 tane rendelenmiş salatalığı, bir miktar ince doğranmış maydonozu ve dereotunu, kuru naneyi, konserve mısırı, tuzu ve 2-3 diş sarımsağı yoğurda ekliyoruz. Üzerine erişteyi koyup karıştırıyoruz.
NOT: Buda dahil olmak üzere yoğurtlu salataları yemeğe yakın masaya getirmenizi tavsiye ederim çünkü bekleyince sulanıyor ve biriken su servis tabağının kenarına birikerek hoş bir görüntü vermiyor.

Sevgiyle kalın...

Mini Pizzalar

 

  • Bu pizzalar için sevdiğiniz bir poğça tarifini uygulayabilirsiniz.
  • Öncelikle poğça hamurumuzu hazırlayıp kabarmaya bırakıyoruz. Ardından kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünden parçalar alıp tepsiye diziyoruz.
  • Hamurun ortasına altı yağlanmış çay bardağıyla bastırarak çukurlaştırıyoruz. Üzerine hafif sulandırılmış salça sürüyoruz. İsterseniz salçaya kuru fesleğen veya kekik ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun ortasına da küçük doğranmış yeşil biber, domates ve kaşar peyniri koyuyoruz. 
  • 200 deredece 15-20 dakika pişiriyoruz. (isteğe bağlı olarak pizzanızın üzerine mantar, zeytin, sosis, salam, mısır vb. koyabilirsiniz.)
Ben bu pizzaları oğlumun doğum günü için yapmıştım. Tabi yukarda resmini gördükleriniz anneler içindi. Malum bazı çozuklar, benimki de dahil, biber ve domates sevmiyor. Bu yüzden çocuklarınkini sadece sucuk ve kaşar karışımlı yaptım.
Afiyet olsun...