Kasım 01, 2009

Cheese Cake

Tarif yemekzevkine ait. Şiddetle tavsiye ederim.
Tabanı:
2 paket rondoda çekilmiş eti burçak bisküvi
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (ben margarin kullandım)
Bu 2 malzeme birbirine karıştırılıp kelepçeli kalıba yayılır ve buzdolabında bekletilir.
İçi:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket labne (400gr.)
1 paket süt kreması
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Yumurta ve şeker iyice çırpılıp diğer malzemeler de eklenir ve karıştırılır. Tabanın üstüne dökülür. 170 derecede 1 saat pişirilir. Üzeri açık kahverengi olana kadar. Fırının derecesi kapatılır ve kek çıkarılmadan 1 saat kadar içinde bekletilir. (Kek fırına konulduğu andan itibaren fırın kapağı hiç açılmamalı çünkü kek söner.)
Üstü:
1 paket sütlü veya bitter çikolata
1 paket süt kreması (ben yarım kullandım)
1 paket rendelenmiş beyaz çikolata
Kek soğuduktan sonra üzerine krema içinde eritilmiş çikolata dökülür. Çikolata donunca üzerine rendelenmiş beyaz çikolata serpilir. Kek 1 gece buzdolabında dinlendirilir.

4 yorum:

Esradan dedi ki...

ellerinize sağlık,sevgiler

Adsız dedi ki...

Degisik bir cheesecake tarifi, tesekkürler.

Tuba

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor cheesecake, ellerinize saglik.

selin dedi ki...

Bayılıyorum içinde krema olan pastalara.ellerine sağlık deneyeceklerim arasında artık.
ellerinr sağlık...