Eylül 08, 2012

Milföylü Yufka


Malzemeleri:
12 tane milföy
3 tane yufka
peynir

Üstü İçin Karışım:
1 şişe maden suyu
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta

En büyük boy borcam(dikdörtgen olanından) yağlanır. 6 tane milföy merdane ile açılıp uçları birbirine yapıştırılarak tepsiye yerleştirilir. Üzerine 1.5 yufka elle küçük parçalar halinde koparılıp milföylerin üzerine yayılır. Yufkaların üzerine peynir serpilir. Peynirin üzerine tekrar 1.5 yufka koparılarak yayılır. Kallan 6 milföy ilki gibi açılıp birbirlerine yapıştırılarak yufkaların üzerine serilir. En son üzerine karışım ve susam dökülüp 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
NOT: Börek ertesi gün pişirilecekse karışım dökülmeden buz dolabında bekletilebilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: