Mart 19, 2006

Profiterol



Hamur Malzemesi
1 su bardagi sut veya su
1 su bardagi un
125gr. margarin
2 yemek kasigi seker
1 tutam tuz
4 yumurta

Ic Malzemesi
1.5 yemek kasigi un
500 ml. sut
5 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi margarin

Ustune
hazir cikolata sosu
kakaolu muhallebi veya
benmari usulu eritilmis cikolata

Sutun icine seker, tuz ve margarini koyun. Margarin eridigi zaman unun hepsini birden ekleyip hizlica karistirin. Hamur tencerenin icinde toplanmaya basladigi zaman altini kapatin.

Hamur biraz ilidiktan sonra ilk yumurtayi icine kirip hamura yedirin. Diger 3 yumurta icinde ayni islemi uygulayin. Hamurdan 1 tatli kasigi alip yaglanmis tepsiye koyun (hamurdan 1 tatli kasigi aldim fakat hamurlar pisince yumurta buyuklugunde oldular). Hamurlara mumkun oldugu kadar yuvarlak sekil verin. Parmaginizi islayip hamurun uzerini duzeltin.
(Hamura daha duzgun bir sekil vermek istiyorsaniz hamur torbasina koyup sıkabilirsiniz.)

Hamurlari 200 derece firinda uzerleri acik kahverengi olana kadar pisirin. Uzerleri kizardiktan sonra firini kapatip hamurlari 5 dakika firinda bekletin (cikardiginizda sonmemeleri icin).

Hamurlar sogurken muhallebiyi hazirlayin. Unu ve sekeri tencereye koyup karistirdiktan sonra yavas yavas sutu ekleyin. Hic topak kalmayacak sekilde iyice karistirin. Daha sonra tencerenin altini yakip karistirmaya devam edin. Sut isinmaya baslayinca yagi ekleyin. Muhallebi hafif akici bir kivam alinca altini sondurup ilimaya birakin.

Muhallebi ilidiktan sonra hamur torbasina doldurup ucuna duz uclardan takin. Hamuru ustunu bu ucla delip muhallebiyi doldurun. Isterseniz hamuru bir bicak yardimiyla kenarindan hafifce kesip bir kasik yardimiyla da muhallebiyi doldurabilirsiniz.

Hamurun ustune ise hazir cikolata sosu dokebilirsiniz. Yada benim yaptigim gibi sutlu cikolataya biraz sut ekleyip benmari usulu eritip hamurlarin uzerine dokebilirsiniz.

Hiç yorum yok: