Malzemeler1 lıtre sut
4 sılme kahve fıncanı seker
2.5 kahve fıncanı pırınc
1 paket vanılya
Uzerine: tarcin
Pirinci ilik suda 10 dakika kadar bekletin. Tencereye sutu koyup kaynatin. Sonra pirinci ekleyip pisirin. Pirinc pistikten sonra seker ve vanilyayi ekleyin. Seker eriyince altini kapatip sutlaci kucuk kaselere bolusturun. Uzerine tarcin serpip sogumaya birakin. Soguyunca sutlaclarin agzini plastik strecle kapatip buzdolabina koyun.
7 yorum:
merhaba
benim annemde sütlacı herzaman sizin gibi yapar gayette güzel olur bazı tariflerde pirinci önce suyla haşlarlar nişastayı sütle inceltip koyarlar şahsen ben iki türlüde yedim çok fark göremedim
hülya
Merhaba Hülya. Bu tarif annemin. Sutlacida annem yapti zaten. Acikcasi annemin sutlacindan baska kimsenin sutlacini yiyemiyorum. En cok sevdigim sutlac tarifi bu.
sütlaç istedi canım varya 5 buçuk yılda bir kere yaptım herhalde o da iyi olmamıştı. Bir de bunu deneyeyim, kızım da sever belki :)
Merhaba Nilufer. Tavsiye ederim. Hem yapimi kolay hemde lezzetli.
henüz denemedim şimdi alyorum tarifi,ilk defa sütlaç yapıcam inşallah güzel olur
UZUN ZAMANDIR CANIM SÜTLAÇ ÇEKİYORDU.ANNEMEİN TARİFİNDEN ARIYORDUM NİHAYET BULDUM TEŞEKKÜRLER.....
bende denedim ilk defa ama son anda kaynanam geldi icine slagrom koymami istedi bende koydum super oldu sutlacim herkese tavsiye ederim hollandadan gurbet gelini esengul
Yorum Gönder