Gerekli Malzemeler:
100 gr tereyağı (oda ısısında)
1 adet ufak boy yumurta
¾ bardak un (85 gr)
1 tatlı kaşığı tozşeker
½ bardak badem unu (75 gr)
İçine:
2 paket krem peynir
1 bardak (200 gr) tozşeker
3 adet büyük boy yumurta
4 yemek kaşığı limon suyu
bir cimdik tuz
300 gr süt keması
400 gram süzme yoğurt
Yapılışı:
- Tereyağı, yumurta, un, şeker ve bademden ele yapışmayan bir hamur yapılır.
- Hamur merdane ile kelepçeli kalıbın tabanı kadar açılır ve kelepçeli kalıba yerleştirilir. 200 derece fırında rengi dönüp çıtır bir hal alana kadar pişirilir.
- Fırının ayarı 175 dereceye düşürülür. Krem peynir ve şeker krem halini alana kadar çırpılır.
- Sonra birer birer yumurtalar eklenir.
- Limon suyu, vanilya ve tuz da eklenir.
- Son olarak da süzme yoğurt ve krema eklenip karıştırılır.
- Pişirdiğimiz tabanın üzerine bu karışımı dökülür.
- Kelepçeli kalıp kendinden daha geniş başka bir kabın içine oturtulur ve o kabın içine de 2,5 cm yüksekliğinde kaynar su konulur.
- Kelepçeli kalıbın dışı iki kat folyo ile kaplanır (içine su girmemesi için). Fırının kapağı açılmadan 45 dakika pişirilir. Fırın açılmadan peykek 1 saat fırın içinde soğuması için bekletilir (çatlamaması için). 1 saat sonunda fırının kapağını aralanır ve oda ısısına gelene kadar o şekilde bekletilir.
- Peykek streç ile kaplanıp buzdolabına kaldırılır. En az 1 gün bekletilir. Daha sonra üzeri süslenip servis yapılır.
1 yorum:
Harika bir cheesecake tarifi, mutlaka denemem lazim.Bye....
Tuba
Yorum Gönder