Ocak 19, 2009

Cheesecake (Peykek)

Tarif Hanimiş'in sitesine aittir...Ben kendi yaptığım şekilde aktarıyorum.

Gerekli Malzemeler:
100 gr tereyağı (oda ısısında)
1 adet ufak boy yumurta
¾ bardak un (85 gr)
1 tatlı kaşığı tozşeker
½ bardak badem unu (75 gr)

İçine:
2 paket krem peynir
1 bardak (200 gr) tozşeker
3 adet büyük boy yumurta
4 yemek kaşığı limon suyu
bir cimdik tuz
300 gr süt keması
400 gram süzme yoğurt

Yapılışı:
  • Tereyağı, yumurta, un, şeker ve bademden ele yapışmayan bir hamur yapılır.

  • Hamur merdane ile kelepçeli kalıbın tabanı kadar açılır ve kelepçeli kalıba yerleştirilir. 200 derece fırında rengi dönüp çıtır bir hal alana kadar pişirilir.

  • Fırının ayarı 175 dereceye düşürülür. Krem peynir ve şeker krem halini alana kadar çırpılır.

  • Sonra birer birer yumurtalar eklenir.

  • Limon suyu, vanilya ve tuz da eklenir.

  • Son olarak da süzme yoğurt ve krema eklenip karıştırılır.

  • Pişirdiğimiz tabanın üzerine bu karışımı dökülür.

  • Kelepçeli kalıp kendinden daha geniş başka bir kabın içine oturtulur ve o kabın içine de 2,5 cm yüksekliğinde kaynar su konulur.

  • Kelepçeli kalıbın dışı iki kat folyo ile kaplanır (içine su girmemesi için). Fırının kapağı açılmadan 45 dakika pişirilir. Fırın açılmadan peykek 1 saat fırın içinde soğuması için bekletilir (çatlamaması için). 1 saat sonunda fırının kapağını aralanır ve oda ısısına gelene kadar o şekilde bekletilir.

  • Peykek streç ile kaplanıp buzdolabına kaldırılır. En az 1 gün bekletilir. Daha sonra üzeri süslenip servis yapılır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika bir cheesecake tarifi, mutlaka denemem lazim.Bye....
Tuba