Piyaz: (tarif: yemek bir aşk'a ait. Miktarlarında biraz değişiklik yaptım.) Ben tahini çok sevdiğim için bu salata bana çok lezzetli ayrıca da çok doyurucu geldi.
- 1.5 kahve fincanı tahin
- 1 kahve fincanı su
- 1/2 kahve fincanı sirke
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 3-4 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- tuz ve pulbiber karıştırılır.
Kıymalı börek:
- 8 adet milföy
- 3 yufka
- 125 gr tereyağı
- 300 gr kıyma
- 2-3 yemek kaşığı tahin
- Yumurta sarısı
- Tereyağı eritilip içine tahin eklenerek karıştırılır.
- 4 yufka birbirine eklenerek büyük borcam ebatında açılır. Tepsiye yerleştirilip üstüne bir yufka serilir. Yağlı karışımın yarısı yufkanın üstüne sürülür ve kıymalı harcın yarısı dağıtılır. İkinci yufka da aynı şekilde yapılıp üçüncü yufka serilir. Bu yufkanın üstüne geriye kalan dört yufka birleştirilerek açılarak serilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede pişirilir.
Mantar sote:
- bir soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 400 gr mantar
- 3-4 adet domates
- Baharat
Meksika fasulyesi salatası: konserve meksika fasulyesi, maydanoz, dereotu, taze nane, mısır, kırmızı biber, yeşi soğan, kornişon turşu, nar ekşisi, limon, zeytinyağı ve tuz.
Sigara böreği: Hazır yufka 12 eşit parçaya bölünür. Oluşan üçgenlerin geniş kenarına istenilen bir iç konulur. İki kenarı hafif içe katlanır ve rulo yapılır. Kızgın yağda kızartılır. Peçetenin üstüne konularak fazla yağı alınır.
Kaymaklı biber kavurması: Eşit miktarda acı ve tatlı yeşil biber ince doğranır. Az miktar sıvı yağda biberler kavrulur. İnmeye yakın içine istenilen miktarda kaymak ilave edilir. Kaymak eriyince altı kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder