Şubat 11, 2013

Pazar Kahvaltısı

Yine dostlarla güzel bir pazar kahvaltısı daha...




Piyaz: (tarif: yemek bir aşk'a ait. Miktarlarında biraz değişiklik yaptım.) Ben tahini çok sevdiğim için bu salata bana çok lezzetli ayrıca da çok doyurucu geldi.
  • 1.5 kahve fincanı tahin
  • 1 kahve fincanı su
  • 1/2 kahve fincanı sirke
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • tuz ve pulbiber karıştırılır.
1 su bardağı fasulye haşlanır ve yukardaki karışım üzerine eklenir. Sırayla fasulyelerin üzerine haşlanmış ve doğramış 3 yumurta, 3 büyük domates, 4-5 dal taze soğan, yarım demet taze nane ve yarım demet maydanoz eklenir. En üste pul biber ve tuz serpilir.
Kıymalı börek:
  • 8 adet milföy
  • 3 yufka
  • 125 gr tereyağı
  • 300 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı tahin
  • Yumurta sarısı
- Kıyma soğanla beraber kavrulur ve baharatları eklenir.
- Tereyağı eritilip içine tahin eklenerek karıştırılır.
- 4 yufka birbirine eklenerek büyük borcam ebatında açılır. Tepsiye yerleştirilip üstüne bir yufka serilir. Yağlı karışımın yarısı yufkanın üstüne sürülür ve kıymalı harcın yarısı dağıtılır. İkinci yufka da aynı şekilde yapılıp üçüncü yufka serilir. Bu yufkanın üstüne geriye kalan dört yufka birleştirilerek açılarak serilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede pişirilir.
Mantar sote:
  • bir soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 400 gr mantar
  • 3-4 adet domates
  • Baharat
Küp küp doğranmış bir soğan ve birkaç diş sarımsak bir miktar sıvıyağda kavrulur. Üzerine dörde bölünmüş mantarlar eklenerek suyu çekene kadar poşirilir. Daha sonra küp doğranmış domatesler eklenir. Suyunu çektikten sonra kırmızı pul biber, karabiber ve tuz eklenip altı kapatılır.
Meksika fasulyesi salatası: konserve meksika fasulyesi, maydanoz, dereotu, taze nane, mısır, kırmızı biber, yeşi soğan, kornişon turşu, nar ekşisi, limon, zeytinyağı ve tuz.
Sigara böreği: Hazır  yufka 12 eşit parçaya bölünür. Oluşan üçgenlerin geniş kenarına istenilen bir iç konulur. İki kenarı hafif içe katlanır ve rulo yapılır. Kızgın yağda kızartılır. Peçetenin üstüne konularak fazla yağı alınır.
Kaymaklı biber kavurması: Eşit miktarda acı ve tatlı yeşil biber ince doğranır. Az miktar sıvı yağda biberler kavrulur. İnmeye yakın içine istenilen miktarda kaymak ilave edilir. Kaymak eriyince altı kapatılır. 

Hiç yorum yok: