Mart 03, 2013

Arpa Şehriye Salatası

Yine tadını çok beğenerek tarifini aldığım bir salata.
Malzemeleri:
2 tane orta boy rendelenmiş kabak
1 su bardağı arpa şehriye
4-5 tane küp küp doğranmış kornişon turşu
1 küçük kutu konserve mısır
1 su bardağı iri doğranmış ceviz
Yarım demek ince doğranmış dereotu
2 yemek kaşığı dolusu mayonez
3-4 diş sarımsak
Yoğurt
Tuz

Yapılışı:
Arpa şehriye tuzlu suda haşlanıp süzülür.
Rendelenmiş kabakların suyu sıkılır ve 2 kaşık sıvı yağla sotelenir.
Soğuyan kabaklara şehriye, turşu, mısır, ceviz ve dereotu eklenir.
Yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve Tuz karıştırılıp kabaklı karışıma eklenir.

Hiç yorum yok: