Mart 31, 2013

Mini Doğum Günü:)






SARIMSAKLI, SİRKELİ FASULYE SALATASI
Fasulyeler ikiye kesilir ve tuzlu suda haşlanır. Tabağa alınıp süzülen fasulyelerin üzerine sirke, zeytinyağı, tuz, limon suyu, ezilmiş sarımsak, pulbiber, piyazlık doğranmış soğan ve maydanoz eklenip karıştırılır.

FIRINDA DOMATESLİ PATLICAN
5 adet uzun patlıcan alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir. 3 büyük domates rendelenir. Suyu süzülen patlıcanlara 3-4 kaşık zeytinyağı, rendelenen domatesler, tuz, 1diş ezilmiş sarımsak ve paprika eklenip harmanlanır. 200 derecede pişirilir. Soğuk olarak servis yapılacaksa üzerine sarımsaklı ve tuzlu yoğurt gezdirilebilir.
Yukarda verdiğim her iki tarifte çok az bir değişiklikle yemek bir aşk'a aittir.

Hiç yorum yok: