Malzemeleri:
16 yaprak lazanya
Kıymalı Harç İçin:
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet rendelenmiş domates
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Başemal Sos İçin:
1 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
1 büyük kase kaşar rendesi
Kıyma salça ile beraber bir miktar yağda kavrulduktan sonra içine soğan ve domates rendesi eklenir. İnmeye yakın içine tuz ve baharatlar eklenir.
Diğer yandan tereyağı ile un kavrulur. Üzerine yavaş yavaş süt eklenir ve akıcı bir kıvama geldiğinde altı kapatılır.
Tepsinin altına biraz başemal sostan sürülür. Üzerine 4 adet lazanya dizilir. Lazanyaların üzerine bir miktar kıymalı harç, başemal sos ve kaşar rendesi dökülür. Bu işlem bütün lazanyalar bitene kadar devam ettirilir.
Lazanya 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder