Ocak 09, 2015

Zeytinli, Domatesli Ekmek

Tarif Lokma dergisine ait. Sadece biraz ölçüleriyle oynadım.


Malzemeleri:
4 su bardağı un
1 su bardağı tam buğday unu
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket yaş maya
3 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
1/2 su bardağı iri doğranmış ceviz
7-8 adet doğranmış domates kurusu
3 dal biberiye yaprakları
1 su bardağına yakın doğranmış zeytin
1 adet doğranmış orta boy soğan

Maya suda eritilir. Yağ ilave edildikten sonra un ve tuz karışımı da ilave edilip yoğrulur. Ardından zeytin, domates, biberiye ve ceviz eklenip biraz daha yoğurulur. Hamur ikiye bölünerek tepsiye konulur. Kabarınca 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

1 yorum:

Ankara Boyacı dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.