Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
3 adet orta boy patlıcan
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Domates Sosu İçin:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
1 tane kesme şeker
tuz
karabiber
Üzeri İçin:
1 adet közlenmiş kırmızı biber
nane
pul biber
1 paket tuzsuz etimek
3 adet orta boy patlıcan
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Domates Sosu İçin:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
1 tane kesme şeker
tuz
karabiber
Üzeri İçin:
1 adet közlenmiş kırmızı biber
nane
pul biber
- Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğranıp kızartılır.
- Kabukları soyulan domatesler rendelenir.
- 1 diş sarımsak zeytinyağda sotelenir. Üzerine domates, sirke, tuz, şeker ve az karabiber ilave edilip pişirilir.
- Etimekler küçük parçalara bölünür ve tepsiye dökülür.
- Üzerine kızarmış patlıcanlar ve domates sosu dökülerek karıştırılır. Yoğurt 2 diş sarımsakla ve tuzla karıştırılarak patlıcanların üzerine dökülür.
- Közlenmiş biberler uzun şeritler halinde kesilir ve yoğurdun üzerine dizilir.
- Boşluklar nane ve pul biberle süslenerek, servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder