Ocak 27, 2013

Hazır Baklava Yufkasıyla Haşhaşlı Börek

Yerken çıtır çıtır ses çıkaran bir lezzet. Oldukça da bereketli.

Bu tarifi denerken yufkaların hepsini kullanıp bitirmek mümkün değil. Onun için alternatif birşeyler bulmalısınız:) mesela aynı yöntemi kullanarak tahinlisini yapabilirsiniz yada kıymalısını:)

Şimdi tarife geçelim...
Malzemeler:
Baklava yufkası
Sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı
Bir büyük su bardağı haşhaş
Çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı sıvıyağ
Toz şeker

Bir su bardağı haşhaşa yarım su bardağı sıvıyağ konulup karıştırılır.

Birinci yufkanın üzerine fırçayla bir yemek kaşığı yağ sürülür. Üzerine ikinci ve üçüncü yufkada konulup aynı işlem tekrar edilir. Dördüncü yufkanın üzerine yağ sürülmez.

Bir dolu yemek kaşığı haşhaş yufkanın üstüne kaşıkla yayılır. Üzerine bir avuç dolusu ceviz ve bir avuç dolusu şeker serpilir.

Yufka uzun kenarından sarılarak rula yapılır ve iki parmak genişliğinde kesilir. Üzerine yağ sürülüp 200 derecede 10 dakika pişirilir.

Not: Yufkaların paketi açıldıktan sonra üzeri bir bezle kurumaması için kapatılmalı.



Hiç yorum yok: