Ocak 21, 2013

Şekerpare


Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır.
Şerbeti için 3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı su 10 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.

Şekerparenin Malzemeleri:
250gr tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri (silme)
2 yumurta
2 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
Hamur kabartma tozu
Un
Üzeri için fındık

En son hamur kabartma tozu ve unu koymak koşuluyla bütün malzemeler karıştırılır ve yumuşak bir hamur yapılır. Yuvarlanıp ortasına fındık batırılır. 180 derecede kızarana kadar pişirilir.

Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökülüp yumuşaması için üzeri bir tepsi ile kapatılır.

Afiyet olsun:)





Hiç yorum yok: