Ekim 14, 2013

Sosyete Mantısı:)


Malzemeler:
3 yufka
Kıyma
Soğan
Sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı biner
Salça
Tuz

Islatmak için:
2 su bardağı et suyu

Üstü için:
Sarımsaklı yoğurt
Sıvıyağ
Salça
Kuru nane

Yapılışı:
Kıyma bir miltar sıvıyağda kavrulur. İnmeye yakın salça ve soğan eklenir. Biraz daha kavrularak baharatlar eklenip altı kapatılır.
Yufkalar ikiye bölünür. Geniş kısmına kıymalı iç konulup rulo şeklinde sarılır. Kısa kısa kesilip yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine sıvıyağ sürülüp 200 derece fırında yarım saat kızartılır.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine kepçeyle et suyu gezdirilip başka bir tepsiyle kapatılıp yumuşaması sağlanır.
Servis edileceği zaman üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp yağda kızdırılmış salçalı nane karışımı eklenir.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben bunu yıllar önce yemiştim. Tadı hala damağımda