Ocak 27, 2014

Alman Keki




Malzemeleri:
3/4 su bardağı şeker
3 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yarım limon suyu
3 yemek kaşığı süt
Hamur kabartma tozu
1.5 su bardağı un

Üstü için:
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
7 tane golden elma
Bir tutam şeker
Bir tutam tarçın

Yapılışı:
Şekerle yumurtalar çırpıldıktan sonra sıvıyağ, limon ve süt eklenir. En son un ve hamur kabartma tozu eklenip tepsiye dökülür. 
Kekin üzerine cevizler serpilir.
Elmalar soyulup ortadan ikiye kesilir. İçleri temizlendikten sonra üstleri bıçakla kopmayacak şekilde kesilir. 
Elmalar kekin üzerine dizilir.
Elmaların üzerine bir miktar toz şeker ve tarçın serpilir.
180 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok: