1 1/3 cup un
1 cup yulaf
1/3 cup kahverengi şeker
1/3 cup beyaz şeker
1/2 cup damla çikolata
1/2 cup bonibon
1/2 cup iri çekilmiş fındık
1/2 cup oda ısısında tereyağı
1 yumurta
1 tane hamur kabartma tozu
Tereyağı, şekerler ve yumurta çırpılır.
Üzerine fındık kırığı ve damla çikolata eklenip karıştırılır.
Yulaf ve hamur kabartma tozu eklenip un yavaş yavaş ilave edilir. İhtiyaca göre un ilave edilir.
Hamurda ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Bonibonlar parçaların üzerine batırılır.
Kurabiyeler yayılacağından dolayı tepsiye aralıklı dizilir.
180 derecede kenarları pembeleşinceye kadar pişirilir. (Yaklaşık 12-15 dakika)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder