Tarif hünerli bayanlar'a aittir. Çok az değişiklikle...
Malzemeler:
1/2 paket kelebek makarna
3 adet yufka
1 kase beyaz peynir
İç Harcı İçin:
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Makarna yağlı ve tuzlu suda haşlanıp süzülür.
İlk yufka dikdörtgen tepsiye serilir (kenarları tepsinin dışına sarkıyor) ve üzerine iç harçtan sürülür.
İkinci yufka ilk yufkanın üstüne serilip yine harç sürülür.
Üzerine makarna ve peynir yayılır.
Makarnaların üstüne 3. Yufka da serilir ve harç sürülür.
Kenara sarkan yufkalar makarnanın üzerine kapatılıp artan sostan üzerine yayılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder