Malzemeler:
1 paket bisküvi
1 çay bardağı çekilmiş fındık
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 litre süt
50 g tereyağı
Tereyağı hariç bütün malzemeler karıştırılarak muhallebi pişirilir. İnmeye yakın içine tereyağı eklenir. Pişen muhallebi mikserle 5 dakika çırpılır.
Bisküvi rondoda çekilir. İçine çekilmiş fındık eklenip karıştırılır. Büyük boy dikdörtgen borcama yayılır.
Bisküvilerin üzerine muhallebi bir kepçe yardımıyla yayılır. Buzdolabında soğumaya bırakılır.
Soğuyan muhallebi eşit parçalar halinde kesilir. Kenarına ince bir dilim muz konulup sarılır.
Ben içine yaban mersinide koydum. Yazın çilekle de güzel bir görünüm elde edilebilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder