Ocak 11, 2015

Zelanik

Tarif biraz değişiklikle Lokma dergisine aittir:)



Malzemeleri:
3 su bardağı mısır unu
3 yumurta
1 su bardağı sulu yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
100 gr kaymak
Hamur kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Bir miktar ince doğranmış ıspanak 
Üzerine susam

Yapılışı:
Yumurta, yağ, kaymak ve yoğurt iyice çırpılır. 
Üzerine mısır unu, kabartma tozu, karabiber, tuz ve ıspanak eklenip karıştırılır. (Boza kıvamında olacak)
Yağlanmış bir tepsiye dökülüp üzerine susam serpilir.
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

1 yorum:

http://www.hotbiber.com/ dedi ki...

kolay bir tarif. denemiştim bende. teşekkürler paylaştığınız için :)