Mayıs 22, 2006

Mısır Ekmeği

Bizim oralarda bu ekmek cok yapilir. Kara lahana (pancar) corbasinin yaninda, isirgan otu yemegiyle beraber veya yogurtla karisitirilip yenir. Yada sicakken uzerine koyde yapilan tereyagi konulup bir miktar toz seker serpilir ve karisitirilir. Bu yemegin Orta Karadenizdeki adi ise övmeç.

Malzemeler:
3 su bardagi misir unu
3 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi tuz

tavayi yaglamak icin tereyagi

Unu, suyu ve tuzu karistirin. Normal ekmek hamurundan cok daha sulu kivamda bir hamur elde edeceksiniz. Teflon tafayi her tarafina degecek sekilde tereyagi ile yaglayin ve bu karisimi tavaya dokun. Ekmegin alti kizarinca duz bir kapak yardimiyla ekmegi ters cevirin. Tavayi tekrar yaglayip ekmegin diger yuzunu de kizartin. Ister bu sekilde isterseniz yogurdun icine dograyip yeyin.

Hiç yorum yok: