Ocak 20, 2007
Hamsi Pilavı
Malzemeler:
1 kilo hamsi
bir su bardagi misir unu
tuz
Ici icin:
2 su bardagi pirinc
2 su bardagi su
yarim demet ince dogranmis maydanoz
2 buyuk rendelenmis sogan
1 yemek kasigi kus uzumu
1 yemek kasigi dolmalik fistik
1 tatli kasigi domates salcasi
2 dis rendelenmis sarmisak
karabiber
tuz
Hamsileri yikayip temizleyin. Kilciklarini cikartin. Bir miktar tuz ile karistirip sadece disa gelen kisimlarini misir ununa bulayin. Tavaya birkac yemek kasigi siviyag koyun. Tavanin kenarlarindan baslayarak hamsileri yanyana siralayin. Hamsilerin yarisi tavadan disari sarkacak daha sonra pilavin uzerine dogru kapatmak icin.
Kenarlari bitirdikten sonra tavanin ortasini da hic bosluk kalmayacak sekilde hamsiler yanyana gelecek sekilde doldurun.
Daha onceden hazirladiginin pilavi tavanin icine dokun. Fakat kasikla bastirmayin yoksa pilav hamur oluyor.
Pilavin yapilisi ise soyle:
Soganlari ve salcayi bir miktar sivi yagda kavurduktan sonra pirinc ve tuzu ekleyin. Isterseniz pirincleri biraz kavurabilirsiniz. Daha sonrada suyu ekleyip kapagini kapatin ve en dusuk derecede pilavin suyunu cekmesini saglayin. En son kus uzumu, dolmalik fistik, karabiber, rendelenmis sarmisak ve maydanozu ekleyip karistirin.
En son asama olarak tavanin kenarlarindan sarkan hamsileri pilavin uzerine sirayla kapatin. Pilavin uzerine geri kalan hamsileri yanyana dizip tum yuzeyi kapatin. Tavayi dondererek hamsilerin kizarmasini saglayin. Daha sonra bir kapak veya tepsi yardimiyla pilavi ters cevirip tavayi biraz daha yaglayin ve diger yuzude kazartin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
14 yorum:
Ahh ah... bensiz yapar yersiniz hamsinin pilavini bi de bloglara post edersiniz. Icim yanar icimmm... Afiyet olsun :(
Kesinlikle deneyeceğim, çok lezzetli birşeye benziyor
benim türkçe ödevim vardı onun için hamsili pilav tarifi gerekiyordu en çokta bu sitenin tarifini begendim
çok
güzel
olmuş
ama tarif yanlış
Gördüğüm ilk balıkcıdan hamsileri alıp deneyeceğim. Elinize sağlık.
Hamsili pilav'ınızın görüntüsü muhteşem elinize sağlık.
vallaha harika gözüküo ellerinize sağlık ben karadenizliyim tarif tamamı ile doğru :D
benim bildiyim hamsi pilavi firinda olur:)
süper görünüyor
ellerinize sağlık
ozamn senın bıldıgın tarıfıde yayınla cok bılıosun ya..!Ve ellerınıze saglık gusel tarıf anneme söyleyıp hemen yaptıracağım..
hayatımda ilk defa yedim biz balığın ya buğlaması yada tavasını yerdik çünkü karadenizli değiliz ama süpermiş tarifi aldım hemen yapacam(:
evet bnde anneme söylicem yapsın
ben pilavına sarmısak ve salça eklememiştim.Bugün bu yemeği yapıcam.Salçalı ve sarmısaklı eminim harika olur.Elinize sağlık.
PİLAVIN ASLI FIRINDA YAPILIR...
Yorum Gönder