Ocak 20, 2007

Midye Coregi

Malzemeler:
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi ilik su
1 cay bardagi sivi yag
250 gr. margarin
2 adet yumurta sarisi
yarim paket yasmaya yada 1 tatli kasigi kuru maya
tuz ve un

Ustune: susam veya corekotu

Icine: beyaz peynir ve maydanoz

1 yumurtanin sarisini, yogurdu, mayayi, ilik suyu ve sivi yagi iyice karistirin. Un ve tuzuda ekleyin. Ele yapsimayan bir hamur yapip hamurdan 4 esit beze yapin. Her bir bezeyi acabilgidiginiz kadar ince acin.

Margarini eritip ilk yufkanin uzerine surun. (tarifte 250 gr margarin diyor fakat bana miktar fazla geldigi icin daha az yag kullaniyorum) Actiginiz diger yufkayi da yagladiginiz yufkanin uzerine koyun. Onun da uzerini margarinle yaglayin . Ust uste konulan bu iki yufkayi rulo yapin ve yuvarlayip buzdolabinda yarim saat kadar dinlendirin. Diger iki bezeyede ayni islemi uygulayin.

Daha sonra bu rulolari 3 parmak genisliginde kesin. Her bir parcayi merdane ile cay tabagi buyuklugunde acip icini koyun ve agzini kapatin. Uzerlerine diger yumurtanin sarisini surun, susam yada corek otu ile susleyin.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

hamurisi guzele ebnziyor eminim tadi guzeldir en kisa zamanda deniycem .. zaten bundanbirkac ay oncesi diger hamurisinide denemisdim guzel olmusdu ellerine saglik ..

Adsız dedi ki...

Cok sevdigim bir corek...Ve eminim tadinida cok lezzetli yapmissindir..Gorunusu gel beni ye diyor:))
Ellerinize saglik

Adsız dedi ki...

sevgili derya , midye cöregini denedim tadini begendim ama senki gibi tel tel olmadi hamuru tepside beklettinmi?

Adsız dedi ki...

tarifi olduğu gibi denedim ama ne yazıkki hayal kırıklığına uğradım tel tel olmadı...................

Adsız dedi ki...

Ben çok kez yaptım bu çöreği.Çok güzel oluyor.Tere yağı sürüp buzdolabında bekletildiğinde tel tel oluyor.Çok güzel.Hanımlara tavsiye ederim.Afiyet olsun