Mart 02, 2009

Tiramisu

Malzemeleri:
1 paket kedi dili bisküvisi
1 su bardağu su
1 dolu yemek kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı toz şeker
Nescafe ve şeker 1 su bardağı suda iyice eritilir.

Muhallebisi:
Sevdiğiniz herhangi bir muhallebi tarifi
1 paket (200gr.) labne peyniri
Muhallebi sıcakken içine peynir konulup karıştırılır ve muhallebi soğutulur.

Üzerine: Kakao

Bisküvilerin bir sırası, hızlı bir şekilde, şekerli nescafeli su karışımına batırılıp tepsiye döşenir. Üzerine soğuyan muhallebinin yarısı dökülür. Bisküvilerin ikinci sırası da sulu karışımda ıslatıldıktan sonra muhallebinin üzerine dizilir. Muhallebinin kalan yarısı bisküvilerin üzerine dökülür. Servis yapılmadan önce tatlının her yeri kaplanacak şekilde üzerine kakao elenir.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

aslinda tarifiniz cok güzel,ama tiramisu, yumurta aki ve sarisi ayrilarak cig yumurtadan yapilan bir tatli.Muhallebi yerine de Mascarpone(bizdeki kaymak)kullaniliyor.Ayrica nescafe degil
espresso(türk kahvesi olabilir)alkol kullananlar icinde icine mutlaka amaretto denen badem likörü damlatiliyor.Sadece gercek tiramisu hakkindas bilgi vermek istedim BYE Tuba

Derya dedi ki...

Bilgiler için teşekkürler Tuba. Bu benim yaptığım italyan usülü bir tiramisu değil. Bizimki biraz Türk işi:)))

Adsız dedi ki...

evet ben yedim bu tiramisudan.harikaydı tek kelimeyle..ama canım sevdiğiniz bir muhallebi içine labne demişsin..bizim gibi mutfakta yeni hanımlar için senin sevdiğin bir muhallebi tarifi versen de faydalansak :)
nurfer

Derya dedi ki...

Nurfercim,
3 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı dolusu un, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya ve 50 gr. margarinle bir muhallebi yapabilirsin.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

:) teşekkür ederim