Şubat 16, 2013

Fırın Poşetinde Balık ve Kremalı Patates














Fırında balık için:
İstediğiniz bir balığın gövdesine bıçakla 2 tane çizgi atın. Balığın dışına, kesilen yerlerine ve içine bol miktarda tuz sürün.

Fırın poşetine koyduğunuz balığın üzerine kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş yarım limonu halka halka kesip koyun ve birkaç kaşık sıvıyağ gezdirin.

Poşetin ağzını kapatıp 200 derecede 40 dakika pişirin.

Kremalı patates:
Üç büyük boy patatesin kabukları soyulur ve halka halka kesilerek kaynar suda hafif haşlanır.

Haşlanan patatesler tepsiye alınır. Üzerine elle ezilmiş bir et bulyon, kırmızı biber, karabiber ve kuru nane serpilir.

En son iki kutu süt kreması dökülüp 200 derecede 30 dakika pişirilir.

Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve peynir kızarınca patates fırından çıkarılır.

1 yorum:

TL Yükleme Merkezi dedi ki...

fevkaladenin fevkinde olmuş başarlı bir blog elineze kolunuza sağlık...