Mart 11, 2013

Anne Kurabiyesi


Bu zamana kadar yaptığım bütün kurabiyeler ağızda dağılan türdendi. Annemin eskiden yaptığı gibi yoğun bir kıvamı olan bir kurabiye arayışı içindeydim. Derken bu tarifi buldum. Adı da anne kurabiyesi olunca denemeye karar verdim. Tavsiye ederim. Anneme ait olan tarifi de buldum. Sırada o var:))
Tarif Mutfakta Naz'a ait. Malzemeleri aynen aktarıyorum:
  • 2 yumurta
  • 4 türk kahvesi fincanı şeker
  • 1,5 türk kahve fincanı erimiş tereyağ yada margarin
  • 1 türk kahve fincanı sıvıyağ
  • 2,5 türk kahve fincanı sulu yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat üzerine birkaç damla limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • portakal veya limon kabuğu rendesi
  • 13 kahve fincanı un
Un ve hamur kabartma tozu hariç bütün malzemeler yoğrulur. En son un eklenir. Yapılan hamur buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir.
(Hamur ele yapışan bir hamur olduğundan elinizi çok az sıvıyağla yağlayıp hamuru yuvarlayın. Gerçi ben unu göz kararı koydum. Sanırım 4 kepçe kadardı. O yüzden hamur elime çok yapışmadı ve yağlamadan rahatlıkla yuvarlayabildim.)
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp toz şekere batırılır. Sonra üzerine fındık batırılıp 200 derecede pempeleşene kadar pişirilir. Benimkilerin pişmesi 10 dakika sürdü:)

NOT: Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra kapalı bir kabın içine koydum. Dolayısıyla kurabiyeler nemini kaybetmedi ve kek gibi yumuşak oldular. Dışarda bekletilirse naısl olur denemek lazım:)

3 yorum:

aylin dedi ki...

bu kurabiye çok lezzetlidir eminim:)

Adsız dedi ki...

denedim. çok güzel oldu.teşekkürler

süheyla dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.