Nisan 22, 2013

Limonlu Cheesecake


Uzun zamandır aradığım tadı yakalamak için cheesecake tarifleri deniyordum. Bu tarif tam istediğim gibi çıktı. Yapımı da oldukça kolay. Tarif portakal ağacına ait.

Öncelikle 1.5 paket Burçak bisküviyi robotta çekiyoruz. İçine 1 su bardağı çekilmiş fındık ve 100 gr eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırıyoruz. 22 cm'lik kelepçeli kalıbımızın dibine yağlı kağıt yerleştiriyoruz ve bisküvili karışımı kalıbın ortasına ve yanlarına yayıp kalıbı dolaba koyuyoruz.




Fırını 175 derecede ısıtıyoruz.

400 gr labne peyniri ile 3/4 su bardağı şekeri çırpıyoruz. İçine 1 kutu süt kremasını, 2 yemek kaşığı buğday nişastasını, 1 paket vanilyayı, 1 limon kabuğunun (sadece sarı kısmı) rendesini ve suyunu ekliyoruz. 3 tane yumurtayı çatalla çırpıp karışıma yediriyoruz.



Kalıbın etrafını folyo ile iyice sarıyoruz ve karışımımızı kalıbımıza döküyoruz. Kalıbımızı yarısına gelecek kadar içi su dolu başka bir tepsiye oturtup fırına koyuyoruz. Ortalama 40-45 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra fırının kapağını çok az aralayıp kekin soğumasını bekliyoruz.



Kekimiz soğurken 1 limonun ve 1 portakalın suyunu sıkıp 1.5 su bardağına tamamlamak için üzerine su ekliyoruz. Bu karışımı tencereye alıp üzerine 2 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı buğday nişastası ekleyerek 1-2 dakika kaynatıyoruz. Karıştırarak ılıttıktan sonra kekimizin üzerine döküyoruz.





Bir gün dolapta beklettikten sonra afiyetle yiyoruz:)

Hiç yorum yok: