Mayıs 22, 2006

Bakla Kızartması


Malzemeler:
1 kilo bakla
4 yemek kasigi misir unu
1 yemek kasigi tuz
1 yumurta
1/3 cay kasigi karbonat (baklalarin renginin yesil kalmasi ve cabuk pismesi icin)
az bir miktar siviyag

Tuzlu suya karbonati ve baklalari ekleyip baklalar yumusayana kadar pisirin. Suyunu suzdukten sonra icine misir unu ve yumurtayi ekleyip iyice harmanlayin. Teflon tavayi hafif yaglayip bu karisimi dokun ve altini kizartin. Sonra cevirip diger yuzunude kizartin.

Not: Ayni yontemle yesil fasulye ve bezelyeyi de yapabilirsiniz...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba, bir gün büyükçekmecede bir yerde senin tarifin gibi ama fasulyesini yemiştim ve çok hoşuma gitmişti. Evde denedim ama olmadı, çeviremeden dağıldı, neden acaba. Yanlış hatırlamıyorsam yumurta koymamıştım, ondan mı acaba ?Bu sefer senin tarifi deneyeceğim.
Ellerine sağlık.

Derya dedi ki...

Mayn, yumurtadan oldugunu sanmiyorum cunku biz bunu yumurtasizda yapiyoruz. Birdahaki sefere yaparken fasulyelerin kuru olmamasina dikkar et. Eger kuru olursa piserken yapismazlar. Yani hasladiktan sonra suyunu suzup unlayip kizartmak gerekiyor. Tavaya koyarkende benim ilk yaptigim gibi fasulyeleri duzgun gorunsun diye yanyana dizme:))) rastgele tavaya yerlestir. Insallah bu sefer olur...

Adsız dedi ki...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it
drunk nude milfs

Adsız dedi ki...

Looking for information and found it at this great site... » » »

Adsız dedi ki...

Cool blog, interesting information... Keep it UP nascar area rugs Mature bloopers

Adsız dedi ki...

That's a great story. Waiting for more. Diabetes viagra chevrolet malibu rear window defroster Hp 4100 printer Debt consolidation for women scrabble words 1949 chevrolet deluxe Hot tubs&apos Dodge coronet part Amateurs smoking Diler peugeot 2006 chevrolet silverado 3500 duromax problems mercedes benz diesel rover Cadillac blues band