Mayıs 22, 2006

Dağ Çileği Reçeli

Malzemeler:
1 olcu dag cılegı
2 olcu seker
1 olcu su
1 kucuk limon

Su ıle sekerı kaynatip tatlilara doktugumuz surup kivamina gelince cilekleri ekleyin. 5 dakika kaynatip cilekleri bir kevgir yardimiyla tencerenin icinden cikarin. Surubu istediginiz kivama gelinceye kadar tekrar kaynatin. Bir limonun suyunu ekleyip cilekleri tekrar ilave edin ve tencerenin altini kapatin.

Not:
Cileklerin sonradan eklenmesinin sebebi iyice pisip ezilmelerini onlemek.
Recelin alti kapatildiktan sonra koyulasmaya devam ediyor.
Eger recelin bir kismini sonraya saklamak istiyorsaniz (3-4 ay sonra kullanmak uzere) recel sicakken bir kavanoza koyup kavanozun agzini yeni bir kapakla kapatin. Kavanozu ters cevirip sogumaya birakin.

18 yorum:

vintage biscuit dedi ki...

en az bakla kızartması kadar buda ilgimi çekti ..ben biraz daha inceliyimmm:)))

Bengisu dedi ki...

Ellerine sağlık, çok güzel olmuş reçelin ufak ufak hemen birer lokmalıklar:)Afiyet şeker olsun.Çok hoşuma gitti satınmı aldın bu dağ çileklerini yoksa dağdanmı topladın adı üstünde dağ çileğiya açıkcası merak ettim çünkü hiç rastlamadım pazarda :))Cahilliğimi maruz görün
Sevgiler...

Derya dedi ki...

Vintage biscuit, umarim begenirsin tariflerimi. Bu sayfada bulunan birkac tarif karadeniz yoresine ait. Bizim oralarda boyle ot kavurmalarini cok severler. Ilerleyen zamanlarda baska tariflerde ekleyecegim.

Bengisu, bu receli kayinvalidem yapti. Cilekleri koyde bahceden toplamis. Buralarda satilmaz diyor. Bu cileklerin buyuklugu bir nohut kadar. Cok kucukler ve lezzetliler.

Zeynep M. TÖRE dedi ki...

Renk harika gorunuyor, eminim lezzetide guzel.
Kayinvalidenizin ellerine saglik, sizlerde afiyetle yiyin.

Hülya YILMAZ dedi ki...

epeydir uğramamışım. neler var neler... dağçileği reçelini çok severim. eline sağlık.

Adsız dedi ki...

Bu ne kardeşim yaaa ,görüntü beni bitirdi . Seninle sırf bu recel için kanka olabilirim :))))
zeyneps

sevdamavisi dedi ki...

dağ çileğini çok severim, amasra da reçelini de alıp ankaraya getirmiştim. maalesef burada bulunmuyor. çok güzel görünüyorlar..

Adsız dedi ki...

Bu çilekler inanılmaz güzel kokuyorlar..Uludağ'sa yabanisi yetişiyor ama çok az bulabiliyoruz..

Adsız dedi ki...

merhaba bloğunu gezerken bu güzel reçellerin arkasında ki fırını farkettim.Şu sıralar mikrodalga fırın almak istiyorum da ben de bir bilene sorayım istedim memnunm musun fırınından nelere dikkat etmemi tavsiyeedersin?

Derya dedi ki...

Merhaba Nursen, maalesef mikrodalga firin ile ilgili sana bir tavsiyede bulunamayacagim. Cunku firin benim degil. Bildigim tek sey hizli isitmasi (en azindan benimkine gore:) Uzerindeki yazilarda ingilizce. Kilavuzunu okuyunca eminim diger guzel ozellikleride ortaya cikar.
Sevgiler...

Yayla Sakızı dedi ki...

Reçel harika görünüyor.Muhakkak tadı da güzeldir.Yapanın eline sağlık.Yiyene afiyet olsun.Resmi çekip bizim görmemizi sağlayana teşekkürler.

Adsız dedi ki...

kurabiyeler çok güzel görünüyor ellerinize sağlık en kısa zaman da deneyeceğim sağolun

Mutfak Havlusu dedi ki...

harika bir tattır bu reçel.
bizim evde tencere tencere reçel kaynatılır yıllardır ama bunu yememiştim hiç kaç sene önce hocamda yemiştim ilk bu reçeli ve harikaydı.
gerçekten normal çilekten daha farklı bir tat bırakıyor ağızda.
ellerinize sağlık,sevgiler..

Adsız dedi ki...

valla yemesi güzell

Adsız dedi ki...

çokkkkkkkk güzel gözüküyooo ellerinize saglıkkkk...

Adsız dedi ki...

ellerinize saglık çokk güzel olmuş...

Adsız dedi ki...

valla ben her zaman yiyorum dağ çileği gelin sizlerede vereyim ama unutmayın çok pahalıdır bu sene dağ ç.leğin k.losu 13 e kadar çıktı önümüzdeki sene ne kadar olur bilemem birde kokusu başka bir oluyor yaw

acemigül dedi ki...

Dag cileginin iki yil once ilkkez tadina baktim.bu yil dalindan yemek kismet oldu ve recelini ve tursusunu yapmak fikri hosuma gitti.esim* tursu yap bakalim .dedi.