Haziran 08, 2006

Mahlepli Tuzlu Pasta


Tarif: Portakal Agaci
Agizda dagilan tuzlu pastalari seviyorsaniz bu tarif mutlaka tarif defterinizde yer almali. Simdiden bu tarifi benden isteyen 3 kisi oldu.

Malzemeler:
250 gr. margarin (oda sisinda)
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi ilik su
1 yumurta sarisi icine aki uzerine
1 tepeleme tatli kasigi mahlep
1 paket hamur kabartma tozu
1.5 cay kasigi tuz
un

Uzeri icin: 1 kase susam ve 1 yumurtanin aki

Yumurta aki ve susam haric butun malzemelerden yumusak bir hamur yapilir. Kucuk parcalara bolunup elle sekil verilir. Once yumurta akina sonra da susama batirilip yaglanmis tepsiye dizilir. Kizarana kadar pisirilir.

Not: Aslinda bu tarifle catal seklinde kurabiyeler yapilmis.

5 yorum:

evrenbal dedi ki...

Bunu hemen yapmaliyim, gorunusleri beni mest etti!

özlem dedi ki...

mmhhh ellerinize saglik cok güzel görünüyor bunlar...
sevgiler
www.blogcu.com/oezlem

tetis1990 dedi ki...

BÜTÜN TARİFLERİNİZ çok güzel, mutfak bilgilerime yenilerini eklediniz, teşekkürler bütün çabalarınız için..

Adsız dedi ki...

slm hks bunu denicem cunku tuzlu kurabiyeleri severim ama mahlep in ne oldunu bilmiyorum ilk defa duydum mahlep koymasam olurmu ama gercekten denicem
tesekkurler

Adsız dedi ki...

bende yaptım süper bir pasta ağızda dağılan lezzetli bir pasta mahlepi hiç denememiştimm.MÜkemmell..