Ocak 21, 2007
Acılı Çörek
Malzemeler:
1 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi kuru maya (yada yarim paket yas maya)
tuz
un
Ustunun malzemesi:
1 tepeleme yemek kasigi aci biber salcasi
1 orta boy ince dogranmis kuru sogan
yarim cay bardagi sivi yag
3-4 yemek kasigi susam
1 yemek kasigi yogurt
Bir miktar ince dogranmis maydanoz
tuz (salcanin tuz oranina bagli olarak)
Mayayi ilik suda erittikten sonra un ve tuzuda ekleyerek pogaca hamuru kivaminda bir hamur yapin. Orta buyuklukteki bir tepsiyi yaglayip hamuru elinizle yayin. Ustunun malzemelerinin hepsini karistirip hamurun uzerine yayin. Hamuru kabarmaya birakin ve ustu kizarana kadar pisirin.
Not: Tepsinizin buyuklugune bagli olarak hamurunuz ince veya kalin olabilir. Ayni zamanda iciniz artabilir yada yetmeyebilir :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
32 yorum:
Merhaba Derya, ne guzel bir tarif..Niye hic yorum almamis, hayret..Kesimindeki goruntuye bayildim, tavuk yemeklerinin yanina cok yakisacagindan eminim..
Merhaba Betul,
Benim cok begendigim bir tarif. Aci sevenler icin ideal. Sanirim Adana yoresine ait bir tat bu. Yorum almamasina gelince 6 ay kadar bir sure sayfaya ekleme yapamadim. Arkadaslarin geri dondugumden muhtemelen haberi yok :)
Sevgiler...
Deryacığım, hoşgeldin!
Ben de tarifi çok beğendim, ellerine sağlık.
Tesekkurler Betul ve Defne. Bakalim bu sefer ne kadar devam edebilecegim tarif eklemeye...
Sevgiler...
selam
okuldayken hataylı arkadaşlarım vardı onların biberli ekmekleri olurdu getiridi bize çok severdik
senin acılı çöreğini de görünce aklıma o geldi
nefis
ellerine sağlık
http://buyuleyenmutfakkokusu.blogcu.com/
Derya'cım, acılı çöreğini denedim, çok beğendik. (yalnız ben soğanları çiğden değil de yağda hafif kavurarak koydum) Midye çöreğini de normal mayalı hamur ile denedim, bloguma da ekledim. Oda çok güzel bir tarif, ellerine sağlık, sevgiler...
Derya hanim, tarifinizi gectigimiz haftasonu uyguladim ve diyebilirimki bekledigim veya aradigim tadi yakaladim. Cok Tessekürler tarifinizi bizimle paylastiginiz icin...
sevgiler layla
suan okulda bilgisayar basinda nasi canim cekti anlatamam, dersemi girmesem:))yengem hayatli ve onlarda bu ekmege benzer bisi yapiyorlardi, sanirim onlarinkinde peynirde vardi:)ellerine saglik, ben sanirim bunu yarin misafirlerime deneyecegim:))eger bu aksam eve yorgun donupte hemen deyemezsem;)
Hosgeldiniz Derya Hanim, acili coreginiz, 18 yil once ilk gorev yerimizde tanistigimiz Antakyali arkadasim Hatice'nin carcabuk yaptigi ve bizim bayilarak yedigimiz "biberli ekmek" dedigi coregi. Ben eskiden mayali hamur yapmaktan kacinirdim, bu nedenle cesaret edip kendim denememistim. Eminim sizin corekleriniz de cok lezzetlidir, denenecekler listesine girdi bile. Hatice bu corege bol kekik de koyardi. Ellerinize saglik,teşekkurler... Kevser
Sevgili Derya,
çok farklı ve güzel tariflerin var. özellikle de kurabiyelerde kaldı aklım. Bir mahsuru yoksa siteni linklerimin arasına eklemek isterim. sevgiler
Merhaba arkadaşlar. Evet geldim ama yine gidiyorum. Bir türlü internete kavuşamadım. Eve telefon bağlanır bağlanmaz yine tariflerde buluşmak üzere...Segiyle kalın...
merhabalar annem herzaman biberli ekmek olarak bu yapiyor ama kücük kücük parcalar halinde sekil veriyor tabi biraz daha zahmetli oluyor.. gecen gün tarifinizi denedim gercekten harika sonuc aldim cok basit vede leziz artik herzaman yapabilirim elinize saglik
Almanya dan sevinc
harika görünüyor elelrine sağlık eminim tadı muhteşemdir
Merhaba Derya, tariflerin cok hosuma gitti. Ellerine saglik. Ben de senden sonra blog actim. Sadece yemek degil, burada gezdigimiz gordugumuz yerleri de yaziyorum. Yine gorusmek uzere ins.
Nurgul/Fransa'daki komsun:)
Merhaba Betül, çok lezzetli görünüyor. Hatay'ın biberli ekmeğine andırıyor.
Sevgiler...
tarifiniz çok güzel pazar kahvaltıları için harika bir alternatif bence ellerinize sağlık...
slm acılı çörek çok hoş görünüyor güzel bir pazar kahvaltısı alternatifi olabilir ellerinize sağlık...
canım merhaba, bu acılı çörekten bize annem yapardı o günler geldi aklıma, tadını bilen biri olarak harika bir çörek ellerinize sağlık..
sevgilerle...
www.denizesintisi.com
Acılı çörek öyle nefis görünüyor ki, ellerine sağlık. Buna benzer bir tarifi daha önceden bir arkadaşta yemiştim. Süperdi!
Adana'da yaşayan ablam yapmıştı bunu bize.Adına acılı ekmek deniliyor orada,eline sağlık canım,çok leziz görünüyor.Selamlar...
denedim..çok beğenildi..çok beğendim..ben ikinci denememe hamuruna süt katarak kendimce değişiklik yaptım..daha da lezzetli oldu..
çok teşekkür ederim bu güzel tarifi bana kazandırdığınız için..
ellerinize sağlık...
hoşçakalın
ayşen
de3rya hanim goruntu harika beni de zonguldaga goturdu mamlakatte imece usulu yufka acilir ya buyuk tas firinlarda hani ; bizim hanimlarimiz da artan hamuru boyle ekmek yaparak degerlendirirler ama altinda koccaman lahana yapraklariyla :)
gurbet elde yemis kadar oldum hay elinize saglik
sevgiler
Seninde geçmiş bayramın kutlu olsun. Aramıza hoşgeldin.
Sevgiler
Merhaba, nerelerdesin???
SEVGİLİ DERYA
HADİ DEĞİŞTİR ARTIK ŞU SAYFAYI BAYA TAKILI KALDIN. YENİ TARİFLERİNİ BEKLİYORUZ.
sevgili derya tarifi bende denemek istiyorum ancak bir noktayi tam anlayamadim,hamuru mayalandirmadan mi tepsiye koyacagiz?
cevap ve tarif icin simdiden tessekkürler
sevgilerimle hülya
Merhaba Hulya,
Iki sekilde de yapabilirsin. Eger hamuru mayalandirip tepsiye yayarsan ve harcini surdukten sonra tepside bir kere daha mayalandirirsan daha guzel olur diye dusunuyorum.
Sevgiler...
Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize. Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Kurban Bayramınız bereketli olsun!
annemler tarsuslu ve hamuru ve harcını tepsiye yayınca fırına gönderirirler...biz buna biberli ekmek deriz...tek farkı hamurunu tek tek parçalara ayırıp hazırlarız...ellerinize sağlık güzel görünüyor...ilk fırsatta bende yapacağım...
bence de çok güzel bi tarif ama üstü için olan kısımda yoğurdu da mı karıştırıp üzerine dökücez ama o zaman cıvık bir harç elde etmiş olmaz mıyız... yoğurt tadını bozmaz mı?
Yoğurdu acı sosun içine koyuyoruz. Bunun birinci sebebi sosu sürülebilir bir hale getirmek ikincisi ise biber salçası çok tuzlu oluyor o tuzu biraz olsun hafifletmek. Ayrıca yoğurt çöreğin tadını hiç bozmuyor...
Elinize sağlık
Yorum Gönder