Ocak 07, 2013

Maden Sulu Poğaça

Tarif kekevi'ne ait. Çok az bir değişiklikle:)
Bu poğaça içinde maden suyu yerine normal suyla yapılan tarifime göre daha uzun süre taze kalıyor.

Malzemeleri
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 şişi maden suyu (1 su bardağı)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Un

Maya şekerli ılık sütün içinde eritilir. Sıvı yağ ve maden suyu eklenir. En son un ve tuz karışımıda eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamurdan mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp elle açılır ve içine istenen harç konulur. Ağzı kapatılarak tekrar mayalanmaya bırakılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede 20 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: