Ocak 27, 2014

Dereotlu Poğaça

Tarif sevgiden esintiler'e aittir:)

Malzemeler:
125 g oda ısısında tereyağı
2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tarlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
100 g beyaz peynir
Yarım demet dereotu
Hamur kabartma tozu
Un

Yapılışı:
Tereyağı, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke, mahlep ve tuz karıştırılır.
Ufalanmış peynir ve ince doğranmış dereotu eklenir.
En son un ve hamur kabartma tozu eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır.
Hamurda parçalar alınıp şekil verilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede kızarana kadar pişirilir.


Hiç yorum yok: