Ocak 05, 2014

Ispanaklı, Peynirli Börek

Tarif: leziz sofralar (minik eklemelerle)

3 tane yufka

Yarım kilo ıspanak
1 büyük soğan
100g beyaz peynir
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber ve kırmızıniber
Çok az tuz

Sosu için:
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt

Küp küp doğranmış soğan ve salça yağda kavrulur. Üzerine ince doğranmış ıspanaklar eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir. Altı kapatılınca baharatlar ve tuz eklenir. Soğumaya bırakılır.

Yufkalar ikiye bölünür. Sos malzemeleri karıştırılır. Yufkanın üzerine 3-4 yemek kaşığı sos yayılır. 
Geniş olan tarafına ıspanaklı harç ve bir miktar peynir konularak yufkanın kenarları içe katlanır ve rulo yapılır. 
Rulo 5 eşit parça olacak şekilde kesilip tepsiye dizilir. Kalan parçalar içinde aynı işlem yapılır.
Böreklerin üzerine kalan sostan sürülüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

1 yorum:

lezzetiharikalarmutfagi dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık...