Mart 10, 2006

Acılı Ezme

Malzemeler
125 gr oda isisinda margarin
3 tepeleme yemek kasigi dolusu salca (Ben 2 yemek kasigi biber, 1 yemek kasigi domates salcasi kullandim.)
1 cay bardagi iri cekilmis ceviz
1 kucuk robotta cekilmis kuru sogan
2 dis rendelenmis sarimsak
1 cay kasigi kimyon
Tuz ve kirmizi pul biber (biber salcasi tuzlu ve aci oldugu icin eklemiyorum)
2-3 yemek kasigi sivi yag

Yapmaniz gereken butun malzemeleri karistirmak. Ezme margarinli oldugu icin bir sure sonra katilasip mat bir renk aliyor. O yuzden hic margarin kullanmayip sadece sivi yag kullanabilirsiniz yada ezmeyi kullanacaginiz zaman hafif akici bir ozellik vermek ve parlak gorunmesini saglamak icin icine 2-3 yemek kasigi sivi yag ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: