Malzemeler:
3 orta boy kabak
2 dis sarimsak
1.5 su bardagi yogurt
1 yemek kasigi salca
siviyag
1 tatli kasigi pulbiber
1 tatli kasigi nane
1 cay kasigi tuz
Kabaklarin kabuklarini soyduktan sonra rendenin iri gozuyle rendeleyin. Tavaya birkac kasik sivi yag koyup kabaklar yumusayana kadar kavurun.
Yogurdu kasikla cirpip rendelenmis sarimsak, tuz ve kabaklari ekleyip karisitirin. Ayri bir tavada bir miktar sivi yagda once salcayi sonrada naneyi kavurun. En son pulbiberi ekleyip altini kapatin. Yogurtlu kabagin uzerine dokun.
12 yorum:
bahçemdeki kabaklar okadar çok veriyorki ne yapacğım diye düşünüyordum,en kısa zamanda bu tarifi denemeliyim üstelik çok güzeller..
merhaba çok güzel bir tarif, hiç denemedim, bir gün yaparım. değişiklik olsun. ellerinize sağlık
Derya'cım, nasılsın, nerelerdesin? Böyle uzun zaman yazmayınca merak ettim seni.
Ilgin icin tesekkurler Saziye. Allaha sukur iyiyim. Malum TR ye donus yaptik. Es dost ziyareti ev kurma planlari derken sayfalari baya bir ihmal ettim. Bir yerlesik duzene geceyim ilk isin biriktirdigim tarifleri yayimlamak olacak.
Sevgilerimle...
Denedim, yiyenler bayıldı. Teşekkür ederim.
Selamlar,
Ne muhteşem gözüküyor,hem hafif hemde çok pratik.Ellerinize sağlık.
Sevgiler
uzun süredir siteye tarifeklemiyorsunuz, umarım bir problem yoktur!
kabak salatasını tuttum. yemeğini her zaman severek yemediğimiz için bu tarif sevimli göründü, ellerinize sağlık
tarifi denedim süper oldu ellerize sağlık,, nerelerdesiniz bakalım, merka etmeye başladım.. sevgiler hayırlı ramazanlar..
tarifin guzel olduguna sevindim yildizcaa. aslinda buralardayim da islerden bir turlu firsat bulup bilgisayarin basina oturamiyorum. sana da hayirli ramazanlar...
Deryacığım, hadi gel artık :), özledik!!
gecenin bu vakti nasıl canım çekti .......elleinize sağlık...
http://leziz.blogcu.com/
Yorum Gönder