Çok uzun yıllar önce, Hatay'lı bir arkadaşımın annesi yapmıştı bu çöreği. O gün bugündür hep yapmak istemişimdir. Bugün yapmak nasip oldu sonunda. Yanlız haşhaşın tam tadı nasıl olmalı bilmediğimden, yaptığım çöreğin olması gerektiği gibi olup olmadığından emin değilim. (Ne garip bir cümle oldu:))) Hemen tarife geçeyim. Tarif Sofra dergisine ait...
Hamurun Malzemeleri:
- 1 paket (10gr.) toz pakmaya
- 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tu
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
İç Malzemeleri:
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzerine:
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
- Bir kapta şekeri, mayayı ve tuzu karıştırıp un hariç diğer malzemeleride ekleyin. Yavaş yavaş unu da ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru tezgah üzerinde merdaneyle açabildiğiniz kadar açın.
- Sıvıyağı ve haşhaşı birbirine karıştırıp hamurun üzerine yayın. Daha sonra cevizi serpin.
- Hamuru karşılıklı iki kenarından ortaya doğru rula yapın ve ortadan ikiye kesin.
- Elde ettiğiniz ruloları 4 parmak genişliğinde kesin ve tepsiye yanyana dizin (halkalar üste bakacak şekilde).
- Üzerine yumurta-yoğurt karışımını sürüp kabarmaya bırakın.
- 170 derecede 45 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder