Mart 02, 2009

Tahinli Kurabiye

Sibel'den...
Malzemeleri:

1 su bardağı tahnin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un

Bütün malzemeler karıştırılır ve hamurdan küçük parçalar (cevizden küçük) koparılarak 170 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

Not: Fırın soğukken kurabiyeler konur.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kadar malzemeyle o kadar lezzet nasil cikmis sasirdim.ben denedim harikaydi.kesinlikle tavsiye ederim.
ellerine saglik derya

hayelo dedi ki...

iyi akşamlar derya hanım kızlarımdan fırsat bulunca yemek sitelerine bakıyorum.son 10 tarif içinde dağ çileği reçelini görünce aaa! dedim tıklayıp resmi de görünce, yöresel bir yemeğimizin/tatlımızın bir blogspotta olması beni çok mutlu etti. (memlekete 22 saat mesafedeyim) sonra site içinde gezerken mısır ekmeği,hamsi pilavı, bakla kızartması(bunu yemedim ama bana bezenne kızartmasını hatırlattı), ... görünce heyecanım daha da arttı.pancar diblesi tarifini de o marifetli parmaklarınızdan görmek isterim. (ben fasülye diblesini yapıp arkadaşlarıma tarifini veriyorum. hatta bir kaç arkadaşıma giresun tavası getirdim herşeyi haşlayıp mısır unu ve yumartayla kızartabileceklerini anlatıyorum özellikle kabak mücverine bayılıyorlar)hakkınızda fazla yazı bulamadım resimleriniz ve kendiniz hakkında da bilgiler koyarsanız ilgiyle okurum.
tahinli kurabiye tarifine yöresel heyecanla başka şeyler yazdım beni mazur görün. aslında ben 2 farklı sefer tahinli kurabiye denedim sert(ilki diş kesmeyecek kadar sertti:) ve kuru-yağlı bisküvi gb oldular. burdaki resimdeki kurabiyeler un kurabiyelerine benziyor acaba nerde yanlış yapıyorum? neyse çok uzattım. hayırlı akşamlar kolay gelsin

gözde dedi ki...

Merhabalar

Pratik bir tahinli kurabiye tarifi arıyorum, tabii ki bir o kadar da lezzetli olmalı. sizinkinden daha pratiğini bulamam gibime geldi, bakalım lezzeti nasıl olacak. Denemeye değer görünüyor. Ellerinize sağlık.

gözde dedi ki...

Tekrar merhaba,

tarifinizi aksam denedim ama inanılmaz yağlı oldu, çok pratik bir tarifdi ama istediğim gibi olmadığını söylemek istedim.

İyi günler diliyorum.

Algül dedi ki...

ben içine ceviz koyuyorum daha da harika oluyor, bilgilerinize :)
Afiyet olsun