Ekim 01, 2016

Kabaran Hamur Kızartması


Tarif Hayalimdeki Yemekler sitesinden alınmıştır.
İçi boş, puf puf bir tarif. Şimdiye kadar denediğim pişi tariflerinin en iyisi:)                             
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çorba kaşığı tuz  ( çok dolu olmasın.)
  • 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • Alabildiği kadar un
  • kızartmak için sıvı yağ
  • Mayayı ılık su, süt ve toz şeker karışımında eritin.
  • Daha sonra yumurta ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.
  • En son un ve tuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında  bir hamur yapın. Hamuru kabarana kadar  dinlendirin. (isterseniz 1 gece önceden yapıp buzdolabında da saklayabilirsiniz)
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın.  Bezeleri  hafif unlayarak merdane yardımıyla 1 cm kalındığında açın.
  • Bıçakla kare olacak şekilde kesip bol kızgın yağda orta ateşte kızartın.
  • Fazla yağını çekmesi için peçetenin üzerine alın.

Hiç yorum yok: