Mart 20, 2006

Fırında Somon Balığı


Malzemeler
3 parca somon baligi
1 kirmizi dolmalik biber
1 orta boy sogan
1 su bardagi dondurulmus bezelye
1 su bardagi dondurulmus misir
2 havuc
bir miktar sivi yag
yarim limon
kirmizi biber
karabiber
tuz

Kirmizi biberi uzunlamasina, havuclari soyup halka seklinde sogani ise piyazlik dograyin. Hepsini bir kaba alip dondurulmus bezelye ve misiri ekleyin. Siviyagi, biberleri ve tuzu da ekleyip guzelce harmanlayin. Baliklarin iki tarafini da tuzlayin. Firin posetinin icine yerlestirip uzerine ince dilimlenmis limonlari koyun. Sebzeleride baligin yanina koyup pisirin.

2 yorum:

saziye dedi ki...

Sevgili Derya, çiçek deryasını çok seviyorum, arada bir ziyaret ediyorum ve neden uzun zamandır güncellemiyorsun diye merak etmiştim, yeni bebek gelmiş ondan herhalde. Sağlıkla büyüsün, hayırlı evlat olsun inşallah. Yemek deryasından da yeni haberim oldu, umarım güzel paylaşımlara vesile olur, sevgiler...

Derya dedi ki...

Merhaba Saziye, tesekkur ederim iyi dileklerin icin. Ufaklik beni baya oyaliyor. Birde saglik problemleri yasayinca cicek deryasina ara vermek zorunda kaldim. Insallah kisa zamanda cicek deryasina da birseyler ekleyebilirim.
Sevgiyle kal...