Mart 09, 2006

Hindistan Cevizli Kurabiye (Kokos)


Evet ilk tarifime hepinizin asina oldugu hindistan cevizli kurabiyeyle baslayayim. Bu kurabiyeyi cok seviyorum. Hem agizda dagilmasindan hemde piserken eve sactigi o mis gibi hindistan cevizi kokusundan dolayi. Tarif Dr. Oetker'e ait.

Malzemeler:
250gr. margarin (oda isisinda)
1 su bardagi pudra sekeri
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi hindistan cevizi (en ince olanindan)
1 yumurta (sarisi icine, aki uzerine)
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldigi kadar un

Uzerine:
1 kucuk kase hindistan cevizi
1 yumurta aki

Yumurtanin aki haric tum malzemeler karistirilir ve ele yapismayan bir hamur yapilir (kulak memesi yumusakliginda). Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alinip yuvarlanir. Ilk once yumurta akina sonra hindistan cevizine batirilip yaglanmis tepsiye aralikli dizilir. Kurabiyenin alti acik kahverengi olana kadar yada kurabiyenin uzerindeki hindistan cevizleri kizarana kadar pisirilir. Afiyetle yenir...

Benim verecegim tariflerin hic birinde malisef un olcusu ve firinin derecesi olmayacak. Yaptigim kurabiye veya pogaca hamuru ne zaman elime yapismayi birakiyorsa o zaman un eklemeyi birakiyorum. Pisirirken ise ustu ve alti kizarinca firindan cikariyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba derya abla... şu anda ofisteyim ve öğle yemeği saatinde yemekderyasına bir gireyim dedim..mmmmm :) seni tebrik ediyorum.. bir site nasıl kurulur bunun tüyolarını verecekmisin bize..:) ben de bir hukuk sitesi mi kursam diye düşündürdün beni..
Nurfer