Mart 09, 2006

Ispanaklı Pasta


Ispanakli pasta tarifini yemek gunlugum ve Bengisu'nun mutfagi'nda gormustum. Benim yaptigim tarif ise mutfak guncesi'nden alinma.

Ilk yaptigimda kek ispanak kokacak diye biraz cekinmistim. Gercekten hafif ispanak koktu da. Ama onada bir cozum buldum. Buradaki marketlerde 2 cesit ispanak satiliyor. Ben ilk keki yaptigimda iri yaprakli ve posetlenmis ispanaklardan kullanmistim. Ikinci yaptigimda ise yapraklari taze, oval yaprakli ve ince sapli olan ispanaklardan kullandim ve kek hic ispanak kokmadi. Hatta pastayi yiyenler icinde ne oldugunu bilemediler. Bu iyiye isaret olsa gerek:)

Malzemeler:
3 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardagı tozseker (1.5 su bardagi koydum)
1 su bardagı robotta cekilmis cig ispanak yapragı (1/2 su bardagi ispanak keke yesil rengi vermeye yetti)
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardagi un (unu olcuyle koymadim)

Kreması:
2 su bardagı süt
2 yemek kasigı un
2 yemek kasigı tozseker (seker miktarini arttirdim cunku bana kremasi sekersiz geldi.)

Ayrıca:
1 su bardagı süt
1 paket kremsanti

Yumurta ve seker beyazlasıncaya kadar mikserle cırptim. Daha sonra ispanagi ve sivi yagi ekleyip karistirdim. En son unu, hamur kabartma tozunu ve vanilyayi ekleyip tahta bir kasikla hafif karistirdim. Kek kalibinin dibine yagli kagit koydum ve kalibin kenarlarini sivi yagla yaglayip unladim. Kek hamurunu kaliba dokup pisirdim.

Krema icin once unu ve sekeri daha sonrada sutu yavas yavas dokup top top olmasin diye surekli karistirarak bisirdim.

Not: Ben Saziye'nin (mutfak guncesi) yaptigi gibi krem santiyi kremaya eklemedim. Kremayi pastanin icine krem santiyi de ustune surdum. Ama bir dahaki sefere krema ile krem santiyi karistirip deneyecegim.

En son asama olarak, kekin kenar kısımlarını bıcakla kestim ve robotta cekmek yerine elimle ufalamak zorunda kaldim cunku ispanagi cekerken robotu yaktim. Sanirim dugmesine gereginden fazla bastim yada robotun omru doldu :) Ilk aldigim robotuda peynir cekerken yakmistim. Anlayacaginiz bu benim hep yaptigim birsey:) Daha sonra keki ikiye kesip arasına krema, uzerine ve yanlarina krem santi sürdüm. Kek kırıntılarini da kekin ustune ve yanlarina serptim.



2 yorum:

Adsız dedi ki...

süper yaaaaaaaa

Adsız dedi ki...

süper yaaaaaaaa