Mart 16, 2006

Patlıcanlı Börek


Malzemeler
1 su bardagi ilik sut
1 su bardagi ilik su
1 yemek kasigi bira mayasi
1 cay kasigi seker
aldigi kadar un
tuz

Ic Malzemeleri
3 tane patlican
1 orta boy sogan
1 orta boy domates
1 tane yesil biber
tuz, kirmizi biber, karabiber

Mayayi sekerle birlikte ilik suyun icine koyup kabartin. Daha sonra sut, tuz ve unu ilave edin. Ele yapismayacak bir hamur yapip kabarmaya birakin.

Hamuru kabardiktan sonra yumurta buyuklugunde bezelere ayirin. Her bezeyi hafif unlayarak tatli tabagi buyuklugunde acin ve hamurun yarisina hazirladiginiz icten 2-3 yemek kasigi koyun. Hamurun diger yarisini icin uzerine kapatin ve uclarina elinizle bastirin. Hafif yaglanmis tavada kizartin.

Icin Yapilisi: Sogani ve yesil biberi yemeklik dograyin. Bir miktar sivi yagda kavurun. Daha sonra kup kup dogranmis domatesi ekleyin. En son kabuklari alacali soyulmus ve kup kup dogranmis patlicani ekleyin. Tuzu ve baharatlari ekleyip hafif pisirin.

Not: Patlicanlari (aci cikmasi olasiligina karsilik) alacali soyup kup kup dogradiktan sonra yarim saat tuzlu suda bekletebilirsiniz.

2 yorum:

cay saati dedi ki...

Derya Hanim,blogunuz hayirli olsun,resimler cok canli ve tariflerde bir okadar güzel,evde kalan patlicanlari degerlendirmek icin gezinirken bu tarifi gördüm ve cok sevindim,ellerinize saglik
sevgi& saygilar
Hülya

Derya dedi ki...

Tesekkur ederim Hülya.