Mart 16, 2006

Peynirli Börek

Malzemeler:
1 su bardagi sut
1 cay bardagi sivi yag
1/2 su bardagi su
1 yemek kasigi bira mayasi
4 cay kasigi seker
2 cay kasigi tuz
aldigi kadar un

Ayrica: 1 cay bardagi sivi yag
Uzerine: 1 yumurta sarisi, susam ve corek otu
Icine: maydanoz ve peynir karisimi

Mayayi, sekeri ve ilik suyu bir kabin icine koyup kabartin. Daha sonra sivi yagi, sutu, tuzu ve elenmis unu ekleyip ele yapismayan bir hamur yapin. Ilik bir yerde hamur iki kati kabarana kadar bekletin.

Kabardiktan sonra hamuru 4 esit parcaya bolun. Her bir parcayi hazir yufka buyuklugunde unlayarak acin. Actiginiz ilk yufkanin her tarafini sivi yagla yaglayin. Ilk once iki kenarini uc uca gelecek sekilde katlayin. Daha sonra diger iki kenarini ust uste getirin.

Bu yufkayi tepsinize koyup uzerine sivi yag surun ve peynirli icten koyun. Diger yufkalar icinde ayni islemi tekrarlayin. Bu sekilde butun yufkalari ust uste tepsiye koyun ve elinizle bastirarak tepsinizin ebatinda buyutun. Hamuru kare kesip uzerine yumurta sarisi surun. Corek otu ve susam serpip uzeri kizarana kadar pisirin.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu cok lezzetliydi... Ellerin dert gormesin askim. Love u.

Bengisu dedi ki...

Ellerinize sağlık süper bir görüntü tadıda eminimki bir o kadar güzel. Bloğumun linkini eklemişsin bende seninkini en kısa zamnda ekliyeceğim.
Sevgiyle kal bende seni bloğuma beklerim

Derya dedi ki...

Cok tesekkur ederim Bengisu. Blogunun yakin takipcilerindenim. Bu arada her sayfani actigimda bana Konyayi hatirlatiyorsun. Konyada okudum ve cok begeniyorum konyayi.

Adsız dedi ki...

Merhaba , Bu tarifi bugun deniyorum ellerinize saglik. Bu arada ortak tanidigimiz birisi var. West Havenda komsunuzmus ..
Eger bugun cevab alabilirsem sevinirim, bu tarifi kiymali dusunuyorum nasil olur? 2 saate kadar haber gelirse ona gore yapicam , hamur mayalaniyor :)
Selamlar.. Siteme beklerim

Derya dedi ki...

Merhaba Hale, cok gec kaldim kusura bakma. Su siralar mesajlarimi cok sık kontrol edemiyorum. Hic denemedim ama kiymalisi icin neden olmasin diyorum. Bence cok guzel olur.
Bu arada ortak tanidigimizin ismini yazabilirsen cok sevinirim. Sevgiler....

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Ortak tanidigimiz kisi ile irtibata gecmissiniz :) Ben eltisi ..
Kiymali denedim, ama hic guzel olmadi. Siz bu boregi ayni tepsi icindemi yaptiniz? Birde kare seklindemi gerdiniz?

Derya dedi ki...

Merhaba Hale, uzuldum olmadigina. Halbuki icine konulan malzemeden cok hamurun kendisidir begeniyi kazanan diye dusunuyorum. Benim tepsim dikdortgen tepsilerden. Pyrex marka. Ben tepsinin icinde tepsinin ebatinda actim ve kestim. Ondan sonra kabarmaya birakip pisirdim. Kesinlikle tekrar denemeni tavsiye ederim. Hamuru iki kere kabartmayi unutma. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Derya vet bugun Peynirli sekilde deniyorum :) Ve dikdortgen tepsi benimde var ona yapicam , gecen defa iki defa kabartmamistim belkide o yuzden. Bir defa kabarttim. Bugun yapicam guzel olursa siteme koyarim olmazsa seni bekleriz birgun West Haven'a gelesin diye :)))

Adsız dedi ki...

yaa ben bu boregi denemek istiyorum cok supper gorunuyo fakat bi sorun var maya bira mayasi yani nerden bulabilirim onu :(( cvp verirseniz sevinirim,hoscakalin...