Mart 10, 2006

Zebra Kek


Bu kek tarifi benim sıklıkla kullandigim bir tarif. Arasira kaliplari degistiriyorum ve bazende kekin icine cekilmis findik veya uzum koyuyorum. Ezbere bildigim tek tarif:))

Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardagi seker
1/2 su bardagi sivi yag
1/2 su bardagi sut
1/2 su bardagi taze portakal suyu
Bir miktar kakao (miktarini vermiyorum cunku her kakaonun acilik derecesi farkli)
1 paket hamur kabartma tozu (hamurun yarisina koymak icin)
1 paket vanilya
Aldigi kadar un (elenmis)

Bu tarif icin yuvarlak bir kalip gerekiyor.
  • Once yumurta ve sekeri iyice cirpin.
  • Daha sonra sivi yag, sut ve portakal suyunu ekleyin.
  • En son elenmis un, hamur kabartma tozu ve vanilyayi ekleyin.
  • Hamuru ikiye bolup bir tanesine kakaoyu ilave edip karistirin.
  • Tepsinizi yaglayip hafif unlayin. Tepsinin ortasina 1 kepce sade karisimdan dokun. Daha sonra bu karisimin uzerine dikkatlice 1 kepce kakaolu karisimdan dokun. Bu sekilde tum hamuru bitirin.
  • Onceden isitilmis firinda pisirin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

mrb, bir sorum olacakti bu tarifle ilgili. Kabartma tozununu sade kek karisimina mi yoksa kakaolu kek karisimina koyacaksin.Malzemelerde ""hamurun yarisina koymak icin yazmissin", ama tarifte once koyuyorsun sonra hamuru ikiye bolup kakao ekliyorsun.

Bu arada siten cok guzel!

Elvin Karaaslan
Hollanda

Derya dedi ki...

Merhaba Elvin. Sitemi beğenmene sevindim. Hamur kabartma tozunu tum hamura ekledikten sonra hamuru ikiye bölüyoruz. Böldükten sonra hamurun birine istediğimiz miktarda kakao ekliyoruz.