Nisan 19, 2006

Bülbül Konağı


Malzemeler
250 gr margarin
1 cay bardagi sivi yag
1 yumurta
3 yemek kasigi yogurt
1 tatli kasigi sirke
2 cay kasigi tuz
hamur kabartma tozu
aldigi kadar un

Arasina:
1 su bardagi beyaz peynir
yarim demet maydanoz
1 yumurta beyazi

Hamuru kesmek icin:
cay bardaginin agzi buyuklugunde yuvarlak bir kalip ve kola kapagi

Uzerine:
1 yumurta sarisi
susam ve corek otu

Oda sicakliginda bekletilmis margarini, yumurtayi, sirkeyi, tuzu, sivi yagi ve yogurdu iyice karistirin. Elenmis unu ve hamur kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin. Hamuru uzeri ortulu bir sekilde buz dolabinda 15 dakika dinlendirin.

Bu arada ezilmis beyaz peyniri, ince ince dogranmis maydanozu ve 1 yumurta beyazini iyice harmanlayin.

Hamuru merdane yardimiyla yarim cm kalinliginda acin. Yuvarlak kalipla kesin.

Kesilen sekillerin yarisini da kola kapagiyla ortasindan kesin. Yuvarlak olan parcanin uzerine peynirli karisimdan koyup ortasi delik olan parcayi peynirli karisimin uzerine kapatin. Yumurta sarisi surup susam ve corek otu serpin. Kizarana kadar pisirin.

17 yorum:

Bengisu dedi ki...

Merhaba Derya,
bülbül konağının görüntüsü süper olmuş kimbilir tadı nasıl ellerine sağlık çok güzel de kabarmış.

Nilüfer dedi ki...

Gerçekten görüntü süper... Eminim çok da lezzetlidir.. Elinize sağlık...
niluferile.blogspot.com

Sibel dedi ki...

Çok orjinal bir tuzlu, görmemiştim daha önce:) Eline sağlık Derya..

Derya dedi ki...

Tesekkur ederim arkadaslar. Tavsiye ederim hem tadi guzel hemde goruntusu...

Defne dedi ki...

Derya, cok orjinalmis, ellerine saglik. Sirkeli bir tarif, eminim cok da lezzetlidir. Hemen listeme ekliyorum. Yeni tariflerini paylasmak uzere...
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ay cok hos duruyorlar...bir isirimlik pastane pastalari gibi.. ellerinize saglik...bu arada hamuru burdan sanki kat kat acilmis hamur gibi gozuktu bana buda pastanin diger guzel yani...ellerinize saglik

Defne dedi ki...

Derya, seninkinden biraz daha farkli bir tarifle(benimkinde margarin az, arti olarak sut var) denedim. Sekilleri de senin bu guzel bulbul yuvalarindan odunc aldim:) Harika oldular. Boyle orjinal bir sekli paylastigin icin tesekkur ederim. Yakinda bloguma koyacagim.
Sevgiyle.

Derya dedi ki...

Teşekkur ederim Defne. Beğendiğine memnun oldum. Bende senin tarifini denemek isterim.
Sevgiyie kal.

vintage biscuit dedi ki...

oy oyyy direk aklımı aldı bunlar . çok açıklayıcı yapmışsın . süpperrr. hemen ekliycem ben bunuuu . sonra yiycem : )

Unknown dedi ki...

Ahh Derya ah... artik bu guzel tariflerden tadamicaz;) .. bakalim ne zaman gelecek bundan sonraki post !?! simdiden buralarda cook ama cok ozlendin ...
Sevgiyle kal..Hersey gonlunce olsun..
:( .....

Adsız dedi ki...

Deryacım harikasın nasıl güzel bir tarif bu mutlaka deniycem çok canım istedi inan paylaşımın için teşekkürler görüşmek dileğiyle sevgiyle kal :)

Derya dedi ki...

Cok teşekkür ederim arkadaşlar. Tulıpland'in dediği gibi sanırım bir süre tarif koyamayabilirim. Türkiye'ye kesin dönüş yaptık. Malum oraya git, yok burası değil öbür taraf, git şunu imzalat, şuna mühür bastır gibi uzuuuun olaylara girmiş bulunmaktayız. Adapte olmak biraz zor olacak ya hadi hayırlısı...

Adsız dedi ki...

harika olmuşlar birde kalıbın çok güzel bu arada Türkiye'ye hoşgeldiniz sevgiler www.blogcu.com/dileks

saziye dedi ki...

Derya'cım, Türkiye'deki yeni hayatınızda sana ve ailene mutluluklar dilerim. Umarım çabucak alışırsınız, kolay gelsin, sevgiler...

Hülya YILMAZ dedi ki...

bu adeta bir spesiyal olmuş. çok değişik. hemen tarif defterime geçirdim.
bu arada vatanına hoş geldin.

Tuz ve Biber dedi ki...

Merhaba,

Değişik bir tarif çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Bu arada Türkiye'ye hoşgeldin..
Kolay gelsin..
Evren

Hatice dedi ki...

çok şık sunumlu bir tuzlu olmuş, ellerine sağlık Derya...
Türkiye'deki yeni hayatında da kolaylıklar diliyorum...