Nisan 15, 2006

Rulo Pasta

Kac kere pandispanya yapipda cope attim bilmiyorum. Her yapisimda ya keki rulo yaptigim zaman birbirine yapisip hamur oldu yada pistiginde lastik gibi oldu. Bende artik pandispanya yapmaktan tamamen vaz gectim ve her zaman yaptigim kek tarifini uygulayarak rulo pasta yaptim. Artik rulo pasta yapmak benim icin bir kabus degil:)

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi seker
1/2 su bardagi sivi yag
1/2 su bardagi sut
1 paket hamur kabartma tozu
vanilya
aldigi kadar un

Kakaolu Muhallebi
5 yemek kasigi seker
2 tepeleme yemek kasigi un
2.5 su bardagi sut
1 yemek kasigi margarin
kakao

Suslemek icin
Krem santi
hindistan cevizi
meyve

Keki bildiginiz yontemle yapip yagli kagit serilmis tepsiye dokun. Uzerini bir kasik yardimiyla duzeltip onceden isitilmis firinda pisirin. Firindan cikardiktan sonra 5 dakika dinlendirin. Yagli kagitla beraber rulo yapin. Onceden hazirladiginiz muhallebinin bir kismini kekin uzerine surmek icin ayirdiktan sonra geri kalan kismini keki acip icine surun. Yagli kagidi alarak keki tekrar rulo yapin ve kalan muhallebiyi uzerine surun.
Pastanin muhallebisi soguduktan sonra krem santiyi surup susleyin.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Rulo pasta harika görünüyor.Ellerinize sağlık.
www.blogcu.com/pembeli

Derya dedi ki...

Tesekkur ederim pembeli.

Adsız dedi ki...

rulo cok guzel gorunuyor eskiden bende beceremem sanirdim ama annemin tarifi her zaman tutuyor yumurtanin tazeligi ile ilgili birazda ama kendi bildigin yol en guzeli tebrikler
sirin

Evren Yasa dedi ki...

Harika gozukuuyor her iki rulo pasta da. ben de pandispanyada sorun yasamiyorum ama rulo pasta yapamiyorum, sizin tarifle deneyeyim bir kez de bakalim nasil oalcak. Elinize saglik.