Ağustos 13, 2013

Ağlayan Pasta

Malzemeleri:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı süt
1 paket (40gr) kakao
hamur kabartma tozu
vanilya
1 su bardağı un

Üzerine:
1 paket kremşanti

Çikolatalı Sos İçin:
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un

Kek piştikten sonra ıslatmak için 1 su bardağı süt

Yumurta ve şeker çırpılır. Sıvıyağ, süt ve kakao eklenip karıştırılır.
En son hamur kabartma tozu, vanilya ve un eklenip 180 derecede pişirilir.
Kek fırından çıktıktan sonra 1-2 dakika dinlendirilip üzerine süt gezdirilir.
Soğuyan kekin üzerine kremşanti 1 su bardağı sütle hazırlanır ve yayılır.
En son çikolatalı sos için bütün malzemeler akıcı bir kıvamda olana kadar pişirilip karıştırılarak soğutulur ve krem şantinin üstüne dökülür.





Hiç yorum yok: