Ağustos 08, 2013

Fincanda Fındıklı Tel Kadayıf

Çok lezzetli ve yapımıda kolay bir tatlı tarifi vermek istiyorum...
Malzemeler:
500 gr taze kadayıf
250 gr tereyağı
1 su bardağı fındık kırığı (ceviz veya fıstıkta olabilir)
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yapılışı:
-Önce şerbet hazırlanır. Şeker ve su 10 dakika yüksek ateşte kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
-Kadayıf ufak parçalar halinde koparılıp tel tel ayrılır. 
-Kaynamayacak şekilde eritilen tereyağı kadayıfın üzerine gezdirilerek dökülür ve iyice karıştırılır. 
-Orta boyutta nescafe fincanının içine bir miktar kadayıf alınır, ortası çukurlaştırılır ve bu çukura bir tatlı kaşığı dolusu fındık kırığı konur. 
-Üzeri tekrar bir miktar kadayıfla örtülerek hafif bastırılır ve tepsiye ters çevrilir. 
-Kadayıfların hepsi bu şekilde tamamlandıktan sonra önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızartılır.
-Fırından çıkan sıcak kadayıfın üstüne soğuk şerbet dökülür ve yumuşaması için başka bir tepsiyle üzeri kapatılır.
- Kadayıf şerbetini çektikten sonra sade dondurmayla servis edilir.
Afiyet olsun...






Hiç yorum yok: